15 jaar garantie op de vlaggenmasten
Eigen plaatsings en servicedienst
Scherpe prijzen voor vlaggen

Wimpels

In heel veel vlaggenmasten zien we een Nederlandse of Provincie wimpel wapperen. Deze wimpels worden ook  wel welkoms wimpel genoemd. En soms ziet u boven de vlag een oranje wimpel wapperen. De wimpels zijn voorzien van een wimpelstok en ophang koord, of als het tikken van de stok (al dan niet fluisterwimpel genoemd) als hinderlijk word ervaren kunt u kiezen voor een wimpel met clips. Deze wimpels zijn gegarandeerd stil. Heeft u advies voor de lengte van uw wimpel nodig ?  Dan vind u Hier ons advies voor de lengte van de wimpels.

 

Wimpels zijn typisch Nederlands. Bij de start van het Verenigd Koninkrijk der Nederlanden werd ervoor gekozen om, in plaats van de oorspronkelijke versie van het jaar 1572 Oranje Wit Blauwe vlag in te voeren. Op 19 februari 1937 tekende koningin Wilhelmina op haar vakantieverblijf in Zell am See het kortste koninklijk besluit ooit, luidend: "De kleuren van de vlag van het Koninkrijk der Nederlanden zijn rood, wit en blauw. Op Koningsdag en op de hieronder vermelde verjaardagen van leden van de koninklijke familie wordt de vlag gehesen met oranje wimpel. Bij alle andere gelegenheden wordt de vlag zonder wimpel gehesen.
Voor het hijsen van de Nederlandse of provincie wimpels is geen speciale vlaginstruktie. Naast de bovengenoemde wimpels worden er steeds vaker een witte trouw of een zwarte rouw wimpel in combinatie met de nederlandse vlag gehesen.

Op deze datums word de oranje wimpel gehesen in combinatie met de Nederlandsevlag.

  - 27 april (28 april): verjaardag van Koning Willem-Alexander.
  - 17 mei (18 mei): verjaardag van Koningin Máxima.
  - 7 december (8 december): verjaardag van erfprinses Amalia.
  - 30 april (29 april): Koninginnedag.

Valt de feestdag (verjaardag) op een zondag of een algemeen erkende christelijke feestdag, dan geldt de datum tussen haakjes.

De vorm van de wimpel.

Het uiteinde van de wimpel kan op één of twee punten uitlopen.
De wimpels worden meestal met één punt gekocht.
Nederlandse wimpels worden wel regelmatig met twee punten gekocht deze wimpel word een wimpel met zwaluwstaart genoemd.

Wimpel kopen?

Wilt u een wimpel kopen? En bent u benieuwd naar ons aanbod? Bekijk dan de webshop!

Contact

Heeft advies nodig? Of een vraag over ons assortiment? Neem dan gerust contact met ons op!

 

 

 

lees meerminder
HollandVlaggen - uw specialist op het gebied van vlaggenmasten en vlaggen
Disclaimer | Privacy policy | Algemene voorwaarden | Bedenktijd & Heroepingsrecht | Retouren | Levertijden | Plaatsingsvoorwaarden vlaggenmasten | Garantie & klachten